فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال ششم شماره 3 (پیاپی 22، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدجواد کاملی، فرزاد محمودی، فرزاد پویان فر* صفحات 1-36

    پژوهش حاضر  به دنبال بررسی تاثیر مشتری مداری و کارآفرینی گرایی بر نوآوری و عملکرد با رویکرد کارت امتیازی متوازن در صنعت بیمه و کشف روابط بین این متغیرها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری(SEM) است. این پژوهش با توجه به هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل 300 نفر از کارکنان یک شرکت بیمه در استان تهران بوده که تعداد 100 نفر به عنوان نمونه آماری و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. جهت سنجش روایی پرسشنامه از روایی محتوا و روایی سازه استفاده شده و بر اساس نتایج مدلسازی معادلات ساختاری روابط بین متغیرهای این پژوهش مورد تایید قرار گرفته است و میزان پایایی کل متغیرهای تحقیق برابر با 91/0 است. با توجه به نتایج به دست آمده، مشتری مداری و کارآفرینی گرایی، نوآوری و عملکرد را تحت تاثیر قرار می دهند. همچنین، نوآوری به طور مثبتی بر سطح عملکرد شرکت های بیمه تاثیر می گذارد. یافته های این پژوهش منجر به درک بهتری از مکانیسم های بازاریابی و کارآفرینی می گردد که مبنای قابل قبولی برای افزایش سطح عملکرد شرکت های بیمه ای است.

    کلیدواژگان: مشتری مداری، کارآفرینی گرایی، نوآوری، عملکرد، کارت امتیازی متوازن و صنعت بیمه
  • مرتضی شاه مرادی* صفحات 37-61

    هدف از پژوهش حاضر تبیین و مفهوم شناسی پلیس فرهنگی می باشد. پژوهش از نوع مطالعات مروری بوده که در آن با روش توصیفی- تحلیلی به واکاوی و تبیین مفهوم پلیس فرهنگی پرداخته شد. نتایج نشان داد ابعاد فرهنگ از منظر برخی صاحب نظران به دو بعد مادی و معنوی تقسیم شده است و برخی نیز فرهنگ را شامل ابعاد سه گانه ارزشی، مادی و قانونی می دانند. پلیس نیز به عنوان یکی از سازمان های تاثیرگذار در برقراری نظم و امنیت در جوامع مختلف جایگاه مهمی دارد. نتایج نشان داد که یک پلیس فرهنگی باید از تعامل و گفتگو با مردم گرفته تا زبان و قومیت های مختلف را به خوبی بشناسد و بتواند به نحو مناسبی رفتارهای فرهنگی را از خود بروز دهد که به این منظور در سازمان پلیس توجه به مواردی مانند شایسته سالاری، رسیدگی به وضعیت معیشت نیروها و توجه به مسایل مختلف مادی کارکنان و قانون گرایی نقش دارند.

    کلیدواژگان: پلیس فرهنگی، شاخص، نیروی انتظامی همدان، فرهنگ
  • آیت الله فتحی*، سعید شریفی رهنمو، وحید میرزازاده، ابراهیم امرانی صفحات 59-80

    استراتژی امنیت ملی بر بالاترین سطح، تمرکز نموده و حسی از کل به دست می دهد. استراتژی امنیت ملی با هدف حراست از وطن و پیشبرد منافع ملی در خارج و در عین حال، پاسخگویی به چالش ها و فرصت ها، دیدگاه ها و آمال هر کشور در سرتاسر جهان را بیان می کند. این استراتژی تلاش دارد تا تضمین نماید که اقدامات پرشمار کشورها در خارج، به یک هدف مشترک خدمت کرده و یک ابتکار جمعی را شکل می دهد. برهمین اساس، و با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف تبیین نقش ناجا در امنیت ملی و تحقق دولت اسلامی با تاکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری انجام گرفته است. روش تحقیق پژوهش حاضر به صورت کتابخانه ای و اسنادی می باشد. یافته های پژوهش با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در حیطه مفاهیم امنیت فردی، امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی، امنیت سیاسی، امنیت قضایی، امنیت فرهنگی و امنیت دفاعی و مرزی و منطقه ای استخراج شده و ویژگی های استقرار امنیت ملی و شاخص های امنیت ملی از دیدگاه مقام معظم رهبری بیان شده است. همچنین، نقش راهبردی ناجا در تامین امنیت ملی و تحقق دولت اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری نیز تبیین و تشریح شده است.

    کلیدواژگان: الزمات، امنیت ملی، دولت اسلامی، پلیس
  • رضا حاجی زاده اصل*، سعید حاجی زاده اصل، داوود سلیمانی، امین هجرانی صفحات 63-90

    هر ساله تعدادی از خودر وهای استان همدان دچار سانحه تصادف یا واژگونی گردیده و خسارات مادی و معنوی زیادی را به ناجا و کارکنان آن تحمیل می نماید. به دلیل شدت سانحه، تعدادی از این خودروها قابل تعمیر نبوده و در چرخه خروج از خدمت قرار می گیرند. هدف اصلی این پژوهش تعیین مولفه های موثر در بروز تصادفات در نیروی انتظا می استان همدان می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی، از لحاظ روش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق، شامل مدیران و کارشناسان ترابری و تصادفات پلیس و نمونه آماری 50 نفره است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. در این تحقیق از طریق تحلیل دقیق ادبیات تحقیق، تصادفات و استخراج مولفه های آن، با استفاده از روش دلفی، و توزیع پرسشنامه محقق ساخته در بین کارشناسان ترابری تحلیل شده است. یافته ها نشان می دهد که چهار عامل نیروی انسانی، عوامل محیطی، وسیله نقلیه و آموزش تاثیر معنی داری بر شکل گیری تصادفات در استان داشته اند.

    کلیدواژگان: تصادفات، وسایط نقلیه، ایمنی، سواری سبک
  • محمدصادق جوشقانی، اژدر شمخانی*، سعید روستایی صفحات 81-105

    از منظر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به مثابه متفکر و اندیشمند اسلامی، هدف نهایی انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن اسلامی است و برای تحقق آن بایستی پنج مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی پشت سر گذاشته شوند که تحقق جامعه اسلامی(کشوراسلامی) چهارمین مرحله آن می باشد و داشتن اعتقادات الهی(تقوای فردی و جمعی) از الزامات آن می باشد. هدف از انجام این پژوهش، شناخت الزامات اعتقادی کارکنان ناجا در تحقق جامعه اسلامی می باشد.      روش پژوهش توصیفی- تحلیلی(اسنادی) بوده است. درمقاله حاضر، با بررسی متون، کتب و مجلات مرتبط با موضوع پژوهش به بررسی الزامات اعتقادی کارکنان ناجا در تحقق جامعه اسلامی پرداخته شده است.      نتایج پژوهش نشان داد: الزامات اعتقادی کارکنان ناجا در تحقق جامعه اسلامی به دو دسته الزامات اعتقادی(نظری) و الزامات عملی تقسیم می شود. الزامات اعتقادی کارکنان عبارتنداز: ایمان به خدا- تقوا-توکل- معادباوری یا آخرت گرایی و الزامات عملی نیز شامل امر به معروف و نهی از منکر-اقامه نماز- تلاوت و حفظ قرآن کریم - دعا و... می باشد.

    کلیدواژگان: الزامات اعتقادی، سلامت معنوی، جامعه اسلامی، ایمان، توکل
  • مرضیه پیله ور* صفحات 107-130

    حکومت اسلامی، دارای مبانی نظری اصیلی است که افراد جامعه با اتکا و عمل به آن مبانی شروع به خلق و ایجاد حرکت تحول انگیز و موثر خویش می نمایند و رویکرد عملی افراد و سردمداران آن جامعه، نشات گرفته از آن مبانی است و برای رسیدن به اهداف تعیین شده خود، به این مبانی اصیل تمسک می جویند. این پژوهش، با هدف تبیین مبانی نظری، رویکردها و ابعاد جامعه اسلامی و تحقق جامعه اسلامی با تاکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری انجام گرفته است. روش تحقیق پژوهش حاضر به صورت کتابخانه ای و اسنادی می باشد. یافته های پژوهش با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و مبانی حکومت اسلامی در درجه اول مبتنی بر شناخت انسان از خدا و خود و طبیعت و تاریخ می باشد و مبنای دیگر آن حق گرایی، ایمان دینی و عقلانیت و خردورزی است و محوریت قوانین قرآن، ایمان ولایی و رفتار و مناسبت های اجتماعی مردم نیز از دیگر اصول مبنایی حکومت اسلامی است. با تمسک به این مبانی اصیل و ارزشمند رویکردهای حکومت اسلامی در بعد سیاسی می بایست براساس حفظ عزت و اقتدار حکومت اسلامی و حمایت از کشورهای ضعیف و مورد ظلم واقع شده و در بعد فرهنگی باید در جهت رسیدن افراد جامعه به هدف نهایی کمال انسانی و در بعد امنیتی حفظ امنیت مرزها و کیان جامعه اسلامی و حفظ آرمان های اصیل انقلاب و در بعد اقتصادی، تلاش برای ایجاد رفاه عمومی مردم و رفع تبعیض و اقتصاد عاری از ربا و تکاثر تنظیم می گردد و در این راستا، مسوولین و دلسوزان نظام بایستی از منظومه فکری مقام معظم رهبری در زمینه های مختلف بهره لازم را ببرند.

    کلیدواژگان: مبانی نظری، رویکردهای حکومت اسلامی، ایمان ولایی، ایمان دینی
|
  • Mohamad-Javad Kameli, Farzad Mahmudi, Farzad Pouyanfard * Pages 1-36

    The present study seeks to investigate the impact of customer orientation and entrepreneurship on innovation and performance with a balanced scorecard approach in the insurance industry and to explore the relationships between these variables using SEM. This study is an applied and descriptive-correlational study. The statistical population of this study consisted of 300 employees of an insurance company in Tehran province, 100 of whom were selected by random sampling. Content validity and construct validity were used to assess the validity of the questionnaire. Based on the results of structural equation modeling, the relationships between the variables of this study have been confirmed and the total reliability of the research variables was 0.91. According to the results, customer orientation and entrepreneurship affected innovation and performance; and innovation positively affected the performance of insurance companies. The findings of this study lead to a better understanding of marketing and entrepreneurship mechanisms that are an acceptable basis for increasing the level of performance of insurance companies.

    Keywords: Customer Orientation, Entrepreneurship, Innovation, performance, Balanced Scorecard, Insurance Industry
  • Morteza Shahmoradi * Pages 37-61

    The aim of this study was the conceptology and the interpretation analysis of the cultural police. This study was a review study in which the descriptive-analytical method was used to analyze and explain the concept of the cultural police. The results showed that, from some scholar’s point of view, some aspects of culture could be divided into the two dimensions of physical and spiritual. The Law enforcement Force, as one of the influential organizations in establishing order and security in different societies, was of significant importance. The results also indicated that the cultural police should not only interact well with people but also be familiar with different languages and ethnicities. Furthermore, they should be able to appropriately express cultural behaviors. In this respect, some factors including meritocracy, paying attention to the living status of the employees, considering their financial problems, and law played a role.

    Keywords: Cultural Police, index, Hamadan’s Law enforcement Force, Culture
  • Ayatollah Fathi *, Saeid Sharifi Rahnamou Pages 59-80

    The national security strategy focuses on its own highest level and gives a sense of the whole. National Security Strategy aims at protecting the home and advancing national interests abroad, while responding to the challenges and opportunities, perspectives and aspirations of each country around the world. This strategy seeks to ensure that the countless actions taken abroad serve a common purpose and form a collective initiative. Therefore, considering the importance of this issue, the purpose of this study was to explain the role of the Law Enforcement Force (NAJA) in the national security and the realization of Islamic government with an emphasis on the supreme leader's intellectual point of view. The research method is library and documentary. The findings are extracted from the Supreme Leader's commitments in the areas of personal security, social security, economic security, political security, judicial security, cultural security and border and regional security and security, and national security deployment features and national security indicators have been expressed from the official's perspective of Supreme Leader. The strategic role of NAJA in ensuring national security and the realization of Islamic State has also been elaborated from the perspective of the Supreme Leader.

    Keywords: Requirements, National Security, Islamic State, Police
  • Reza Hajizadeh Asl *, Saeid Haji Zade Asl, Davoud Soleimani, Amin Hejrani Pages 63-90

    Every year a number of vehicles crash or overturn in Hamadan province, causing severe material and intangible damages to the Hamedan’s law enforcement Force (NAJA) and its staff. Because of the severity of the accidents, some of the vehicles cannot be repaired and hence, they cannot be at NAJA’s service anymore. The overriding purpose of this study was to determine the factors affecting the occurrence of accidents in Hamadan’s law enforcement Force. Regarding the purpose and approach, this study was practical and correlational, respectively. The statistical population of this study consisted of managers, traffic experts, police accidents, and a sample of 50 people selected using random sampling. This study was analyzed through a detailed analysis of literature, accidents and its components using Delphi approach, as well as through distributing the questionnaire among the traffic experts. The results indicated that four factors including the human resources, environmental factors, vehicles and education had a significant effect on the occurrence of the accidents in the Hamedan province.

    Keywords: Accidents, vehicles, Safety, Light Vehicles
  • Pages 81-105

    From the viewpoint of the Supreme Leader as an Islamic thinker, the ultimate goal of the Islamic Revolution is to achieve Islamic civilization, and to achieve this goal, five stages including the Islamic Revolution, Islamic system, Islamic government, Islamic society and Islamic civilization must be dealt with. The fourth stage is the realization of the Islamic society and having divine belief (both personal and communal virtues) is one of its requirements. The purpose of this study was to figure out the law enforcement force (NAJA) staffs’ beliefs in the realization of Islamic society.  The descriptive-analytical research method was used in this study. NAJA staffs’ beliefs in the realization of Islamic society were investigated through a close examination of books and related magazines in this area. The results showed that NAJA staffs’ beliefs in the realization of Islamic society divided into two categories including the belief (theoretical) requirements and the practical ones. The belief requirements included faith in God, piety, Tawakul, belief in Akhirah and the practical requirements included enjoining good (Ma’ruf) and forbidding wrong (Munkar), saying prayers, praying, reciting and memorizing the holy Qur’an.

    Keywords: Belief Requirements, spiritual health, Islamic Community, Faith, Tawakkol
  • Marzieh Pilehvar * Pages 107-130

    The Islamic State has basic theoretical principles. Relying on these principles and implementing them results into the members of the society to establish and develop their own evolutionary and effective movements. The individuals as well as the leaders of the society utilize these practical approaches and resort to them in order to achieve their determined goals. The overriding purpose of this study was to explain the theoretical foundations, approaches and dimensions and the realization of Islamic society with an emphasis on the Supreme Leader's Intellectual point of view. Taking the Supreme Leader's remarks and the principles into account, the findings of the study indicated that the Islamic State was primarily based on the humans’ recognition of the God, own-self, nature and history. Other principles included the tendency to the right, religious faith and rationality, and the centrality of Qur'anic law, religious beliefs, and social behavior and occasions. Adhering to these noble and valuable principles, the approaches of the Islamic government in should be politically based on maintaining the dignity and authority of the Islamic government and protecting the weak and oppressed countries. Furthermore, in the cultural aspect, these approaches must be based on reaching the ultimate goal of human perfection in society. In the security dimension, they should maintain the security of the borders and communities and to uphold the noble ideals of the Revolution. Ultimately, in the economic dimension, these approaches should create public welfare, eliminate discrimination, and regulate usury and pluralism. In this regard, the Islamic Republic authorities and sympathizers should benefit from the Supreme Leader's Intellectual point of view in various fields and aspects.

    Keywords: Theoretical principles, Islamic Government Approaches, Religious Faith, Faith in Velayat-e Faqih